Betseles överkörning.

Slakten på Tjamstavallen.
Ja så kan man väl sammanfatta senaste matchen efter att vi krossat Malå totalt på bortaplan och vunnit med magnifika 1-5. Vi inleder starkt direkt, första fem minuterna fick hemmalaget verkligen hålla i hatten och det var ett enormt taggat rödvitt gäng som dundrade fram över gräset.

0-1 kommer sedan efter ett riktigt drömanfall där det är Misbah som till slut dunkar dit bollen i den 12:e minuten.
Oerhört vackert spel! Resten av halvleken är rena ställningskriget och inget av lagen känns direkt mycket bättre än det andra. Var ett par lägen åt vardera håll, där våra dock är vassast och farligast, det är allt.
Annars faktiskt ingen jättebra halvlek tycker jag.
Det var helt enkelt en rätt jämn förstarunda, men där vår ledning ändå känns välförtjänt. Vi var grymt taggade och spelade fin fotboll första kvarten och belönades också för det.

Andra halvlek är vi det betydligt bättre laget vilket också skulle märkas i målprotokollet. Malå inleder första kvarten att försöka skapa nånting, men känns rätt ofarliga och är aldrig riktigt nära en kvittering. Ett par bra anfall från vår sida hotar betydligt mer, men det dröjer till slutet av matchen innan målkavalkaden sätter igång. Vi tog över mer och mer ju längre halvleken gick och 0-2 med tio minuter var mer än rättvist.

Vi bryter och får tag på boll på mittplan genom Isse som slår upp på Jocke och som i sin tur passar direkt till Moutte som kan lägga dit kvällens andra mål. Jocke får sedan stora löpytor när Malå gör ett sista, desperat, försök att kunna knipa poäng och det straffar sig direkt. 0-3 var definitivt spiken i kistan.

Men vår annars felfria målvakt, Ahmed, trillar lite snöpligt strax efteråt när han skall ta ned en boll och tvingas se den passera och gå in i nät.
Kanske trodde hemmalaget att de fått en gratischans tillbaka in i matchen eller nåt med ställningen 1-3, för försvarsmässigt verkade de helt ha lagt av och all fokus var framåt.
Mark och Jocke rinner igenom och får varsitt fint läge och 1-5 skrivs siffrorna till innan domaren blåser av matchen. Riktigt rättvist och ren och skär utklassning, främst genom väldigt bra spel i andra halvlek, och tre poäng kändess oerhört skönt efter att vi haft en del otur på just Tjamstavallen de senaste gångerna vi varit på besök. Malå var riktigt tunna framåt och kändes rätt ofarliga matchen igenom även om de försökte skapa bra chanser.
'
Nej det här var röd och vit dynamit från början till slut och siffrorna talar sitt tydliga språk. Nu laddar vi vidare mot lördag. Toggas IFK Umeå kommer på besök och räkna med en hejdundrande match gott folk!

Forza BIF!

Matchens + Mycket som var bra idag. Framförallt så spelar vi som ett lag och då skall det mycket till för att stoppa oss. Alla sprang och slet som djur och skall ha stor eloge för sina insatser! Ledningsmålet i första halvlek var fin anfallsfotboll rakt igenom och verkligen nåt att minnas. Såna här kvällar är fotboll som allra bäst och tre poäng inför fortsättningen i Elitfyran känns sagolikt skönt!

Matchens - Inte mycket att nämna här den här gången faktiskt.Vi håller i taktpinnen från början till slut och skönt känns ju det! Hoppas vi fortsätter med lika fint lir på lördag nu. Tagga!